Romani in Anglia

Romani in Anglia

Scriu acest articol pentru toti cei care se pregatesc sa-si lase familia, prietenii si (sau) dusmanii in Romania pentru a cauta un loc de munca in Anglia.

Cum/cand pleci din Romania?
Cel mai bine pleci cu avionul. Este ieftin* si rapid. Eu am decolat la 12:30 si dupa 3 ore si 30 zeci de minute am aterizat in Londra, pe aeroportul Stansted la ora 13:30. Nu este o greseala! Aici dai ceasul inapoi cu 2 ore!

*ieftin – daca iei biletul din timp (2 sau 3 saptamani) poti avea surprize placute. Eu am zburat cu Ryanair cu doar 66,29 Euro in conditiile in care am adaugat 2 bagaje la cala. Se poate si mai ieftin. In pretul biletului am avut bagaj de mana (55cm x 40cm x 20cm – max 10Kg) si doua de cala (max 15kg pentru primul si max 20kg pentru bagajul cu numarul 2 – nu ai voie sa depasesti 1m cub ca si dimensiuni).

Cum ajungi din Stansted in Londra?
Imediat dupa ce ti-ai recuperat bagajele mergi catre iesirea din aeroport (Stansted). Gasesti la iesire casa de bilete pentru autocar National Express. Biletul costa 12 lire pana in Golders Green. Atentie! Eu n-as cumpara bilet de aici, de la casa. Poti sa-l cumperi mai ieftin direct de la autocar. La iesirea din aeroport sunt 2 lifturi mari care merg la 0 – pentru parcare si la -1 pentru tren. Cobori cu liftul la nivelul 0 si poti vedea in spatele parcarii foarte multe autocare. A1 este cel care ajunge in zona Golders Green si continua pana in centru.
De la aeroport mergi aproxmativ o ora pana la prima statie (Golders Green).

cartela de calatorie in Londra - oyster
Cum calatoresti in Londra
Calatoria cu autobuzul, sau metroul se poate face in baza unei cartele (Oyster). Oyster-ul costa 5 lire si nu are credit. Poti returna oyster-ul si primesti banii (5 lire) inapoi. Costul unei calatorii este de 1.5 lire dar depinde de zona in care calatoresti.

Nu pot calatorii 2 persoane cu o singura cartela. Daca ai validat o calatorie nu mai poti valida pentru alta persoana cu acest card. Asadar, cumparati oystere pentru fiecare persoana.

In fiecare statie de metrou gasesti automate de la care poti cumpara sau alimenta cardul (Oyster) de calatorie.

Atentie!
Calatoria cu autobuzul
Validarea calatoriei se face la urcarea in autobuz. Asigura-te ca ai cumparat Oyster si ai credit pe el, inainte de a te pune in statie. Autobuzul opreste in statie doar daca un calator a apasat butonul stop sau daca cineva din statie face semn soferului.

Calatoria cu metroul
Validarea calatoriei cu metroul se face de 2 ori. Prima data validezi pentru a intra pe peron. A doua oara validezi la destinatie cand iesti de la metrou. In felul asta platesti in functie de cat ai mers si de ce zone ai traversat.
Londra este impartita in zone.

Revin cu mai multe articole vis-a-vis de viata din Londra si incerc pe cat posibil sa las informatii utile pentru cei care sunt interesati. Lasa-mi un comentariu daca ai nevoie de ajutor.

Consideri util acest articol? Da-i un share! Multumesc.

fashiondays.ro

About the author /


Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.