Concurs de ciclism MTB – POIANA 45”- MTB RACE

Concurs ciclism MTB - Poiana 45 MTB Race

POIANA 45”- MTB RACE este un concurs de ciclism MTB, cross country, de dificultate medie, ce va avea loc in judetele ce traverseaza paralela 45, aflata la jumatatea distantei intre Ecuator si Polul Nord.

Editia 1 a concursului se desfasoara in judetul Buzau, pe raza comunelor Chiojdu si Catina, un paradis terestru compus din 11 sate, care de care mai frumoase.

Traseul de MTB trece pe drumuri de munte, printre sate rasfirate, prin fanete si paduri, zona fiind specifica subcarpatilor de curbura, avand paduri de conifere si foioase.

Concurs ciclism - MTB - Poiana 45 - Traseu principal

Prin organizarea acestui concurs, invitam concurentii si invitatii sa (re)descopere frumusetea incontestabila a tinutului, remarcabile prin autenticitatea si varietatea, sa-si fortifice corpul si mintea prin miscare in aer curat, de munte.

Organizatorul Concursului „POIANA 45”- MTB RACE, este ASOCIATIA NATIONALA A INTERMEDIARILOR SPORTIVI SI CAUTATORILOR DE TALENTE DIN ROMANIA, avand drept sponsori principali Primaria comunei Chiojdu si Primaria comunei Catina, judetul Buzau.

Concursul se va derula conform prevederilor Regulamentului, care este obligatoriu pentru toti participantii.

TIPUL CONCURSULUI: „POIANA 45”- MTB RACE este un concurs de ciclism MTB-Cross Country (Point to Point), pe un traseu de dificultate medie.

LOCUL: Concursul se desfasoara pe suprafata comunei Chiojdu (care are in componenta sa 6 sate: Basca Chiojdului, Catiașu, Chiojdu, Lera, Plescioara si Poenitele) si pe suprafata comunei Catina (compusa din satele: Catina, Corbu, Slobozia, Valea Catinei si Zeletin), pe drumuri de deal si de munte, cu diferite diferente de nivel, ce trec prin sate, fanete si poiene, pe o distanta de aproximativ 55 de km.

DURATA: Traseul are o durata medie de parcurgere de 4 ore, pe drum uscat, iar limita de timp se poate extinde in functie de situatiile imprevizibile (vreme, etc).

Festivitatea de premiere are loc dupa sosirea ultimelor persoane si preluarea eventualilor participanti ce au abandonat cursa.

PERIOADA: Concursul se desfasoara in data de 8 septembrie 2015.

Taxa de participare:

• 75 lei pentru concurentii care nu opteaza pentru cazare la pensiune, ci vin si pleaca in ziua concursului, dupa festivitatea de premiere si/sau programul artistic al targului.

• Persoanele care opteaza pentru varianta de cazare, cu pensiune completa (mic dejun, pranz si cina) se vor putea caza la una dintre pensiunile din comunele Chiojdu si Catina, tariful fiind de 100 lei/zi.

In cazul in care concurentul se retrage sau nu se prezinta la concurs, suma nu va fi restituita.

CATEGORII SI PREMII:
• Masculin (cu varste cuprinse intre 15-45 de ani)
• Feminin (cu varste cuprinse intre 15-45 de ani)
• Family (parinte si copil)
• Elite (paricipanti legitimati la cluburi de ciclism)
• Senior (cu varsta de peste 45 de ani)

Pentru fiecare în parte exista categorii prestabilite și șanse egale pentru câștigarea premiilor oferite de sponsori și organizatori. Organizatorul nu-si asuma responsabilitatea pentru eventuale premii oferite din partea partenerilor si/sau colaboratorilor sai si nu este raspunzator de plata de taxe sau a altor obligatii financiare legate de aceste premii. Participantii vor afla informatii despre concurs de pe pagina, www.intermediarisportivi.ro, acesta fiind un concurs de ciclism MTB, de tip cross country, XPC. Startul la competitie se va da duminica, 8 septembrie 2015, ora 10, in zona Platoului Targului Mariilor (langa Pod, la intrarea in Chiojdu). Intregul eveniment se va desfasura de la ora 9:00 la ora 16:00, conform programului mentionat mai jos. Pentru participarea la competitia efectiva, inscrierile se vor face pana in data de 8 septembrie 2015, ora 9:00 prin completarea unui formular de inscriere afisat pe pagina www.intermediarisportivi.ro. Competitia efectiva consta intr-un concurs de ciclism MTB, de tip XPC. Bicicletele folosite in competitie trebuie sa respecte standardele oficiale pentru bicicletele de tip MTB si sa fie in perfecta stare de functionare. Concurentii vor fixa numarul de concurs care le-a fost inmanat in fata bicicletei, pe ghidon, pe toata durata concursului, pentru a fi vizibil de catre arbitrii. In caz ca numarul de concurs nu este vizibil, organizatorul este absolvit de vina daca apar erori in clasament care ii privesc pe concurentii aflati in aceasta situatie. Deasemenea, concurentii trebuie sa poarte chip-ul de cronometrare pe intreaga durata a competitiei, dupa care sa il predea arbitrilor (sau la race-office).

Toate bicicletele folosite trebuie propulsate doar prin forta umana proprie a concurentului. Nu se accepta dispozitive tehnice (de ex: motoare) care sa il ajute pe concurent sa obtina o performanta mai buna.

Se interzice ajutorul publicului sau altor concurenti (de ex: tragerea sau impingerea unor concurenti de catre o alta persoana). Toate bicicletele folosite trebuie sa fie in stare perfecta de functionare, in special sistemul de franare.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a retrage din concurs bicicletele pe care le considera necorespunzatoare din acest punct de vedere.

Organizatorul este exonerat de raspundere si despagubire pentru orice dauna materiala sau vatamare corporala suferita de un participant.

PROGRAM
LUNI, 7 septembrie
Ora 10:00 – 19:00 Previzualizare traseu
Ora 9:00-Sosire la pensiuni, pentru cazarea concurentilor ce au optat pentru bilet cu pensiune completa inclusa.

MARTI, 8 septembrie
Ora 8:30- Inscrieri fizice si ridicarea pachetelor de concurs pentru concurentii inscrisi in acea zi;
Ora 8:30-Ridicarea pachetelor de concurs pentru concurentii cu rezervare anterioara;
Ora 9:00-Echiparea si incalzirea concurentilor si verificarea tehnica a bicicletelor;
Ora 09:45- Adunarea la start;
Ora 09:50- Strigarea primelor 2 linii;
Ora 10:00-START;
Ora 14:00-Sosirea primilor concurenti;
Ora 15:00-Servirea hranei calde si a bauturilor racoritoare;
Ora 16:00-Festivitatea de premiere (cuvantul organizatorilori si inmanarea premiilor);
Ora 16:30-Sesiune de fotografii si schimb de impresii.

PACHET DE INSCRIERE
Pachetul de inscriere pentru se ridica de la locul concursului, pe data de 6 septembrie, incepand cu ora 8:30, pentru toti cei inscrisi, indiferent de ziua inscrierii, cu cartea de identitate a participantului.

Acesta contine cel putin:
• Numarul de concurs
• Chip-ul de cronometrare
• 3 Bride de plastic/soricei de prins numarul in fata bicicletei de ghidon si cabluri;
• 1 tricou de finisher
• 1 diploma de finisher
• 1 portie de paste (sau meniu proteic)
• banane, glucoza, napolitane, portocale in cele 2 puncte de alimentare si la finish
• spalare biciclete
• asistenta medicala pe traseu si la finsh
• participarea la tombola

CLICK AICI – pentru pagina oficiala a evenimentului

Consideri util acest articol? Da-i un share! Multumesc.

fashiondays.ro

About the author /


Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.